Terapia ja kriisi­keskustelut

Yksilöterapia

Yksilöterapiassa voit työstää elämän eri osa-alueita psykoterapeuttikoulutetun terapeutin kanssa. Terapeutin koulutuksesta ja osaamisesta voit lukea lisää täältä.

Terapiayhteistyö voi kestää yhdestä käynnistä esimerkiksi useampaan vuoteen. Omakustanteiseen terapiaan et tarvitse lääkärinlausuntoa. Ei Kela-korvausta/ Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa.

Mikäli et löydä sinulle sopivaa aikaa varauskalenterista.
Myös etäajat puhelimitse tai Zoomin kautta.

Lyhytterapiajaksot ovat usein n. 10-30 kerran työskentelyjaksoja. Säännöllisestä 1-2 viikon välein toistuvasta ennakkoon sovitusta 8-30 kerran terapiajaksosta -3€/krt.

| 45 min. 85 € | 60 min. 99 €
| 90 min. 149€ | sis. ALV 24%


Pariterapia

Vaikeudet, ongelmat ja solmut kuuluvat ajoittain jokaiseen parisuhteeseen. Niiden selvittämisen kautta tarjoutuu suhteeseen uusia mahdollisuuksia. Kuten myös mahdollisuus harkittuun eropäätökseen. Terapia ei ole Kela-korvattavaa.

Parisuhteessa esiintyviä pulmia on mahdollisuus tulla työstämään myös ilman kumppania koulutetun pariterapeutin kanssa.

Mikäli et löydä sopivaa aikaa varauskalenterista tai haluat pidempikestoista työskentelyä, olethan yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta tai puhelimitse. Huom. säännöllisestä 1-2 viikon välein toistuvasta viimeistään ensitapaamisella sovitusta 8-30 kerran terapiajaksosta -3€/krt.

| 90 min. 149€ | sis. ALV 24%

Kriisituki

Kriisituki palvelee, kun tarvitset ulkopuolista ammatillista kuuntelijaa ja tukea erilaisissa elämän kriisitilanteissa. Myös yksittäisillä käynneillä saavutetaan usein helpotusta ja jäsennystä tilanteeseen sekä löydetään olemassa olevia voimavaroja ja toivon tunnetta. Ammattitaitoiselta, myös traumaattisten tapahtumien kriiseihin ja näiden selviytymisekeinoihin perehtyneeltä kriisityöntekijältä saat asianmukaista tietoa ja ohjausta kriisiin liittyvissä asioista, kuten millä tavalla voi helpottaa omaa oloa ja vaikuttaa mieleentunkeutuviin ajatuksiin ja kehollisiin reaktioihin.

Matalan kynnyksen palvelu on avoin kaikille: voit tulla ilman lähetettä, silloin kun haluat jutella mieltä painavista asioista elämän erilaisissa kriiseissä. Mikään asia ei ole liian pieni tai vähäpätöinen. Suositus varara ensikäynnille 60-90min aika.

Myös puhelimitse

Keskusteluapua on tarjolla myös puhelimitse tai Zoomin kautta ajanvarauksella. Etäyhteydessä palvelu maksetaan viestinä saapuvalla korttimaksulinkillä tai laskulla ajanvarauksen yhteydessä.

Mikäli et löydä sopivaa aikaa varauskalenterista.
Myös etäajat Zoomin kautta tai puhelimitse.

| 45 min 85€ | 60 min. 99 € |90 min. 149€ | Hinnat sis. ALV 24%

Solmuja parisuhteessa® parineuvonta

Onko parisuhteesi kriisissä? Kaipaatko ulkopuolista tukea suhteen solmujen avaamiseen? Vaikeudet, ongelmat ja solmut kuuluvat ajoittain jokaiseen parisuhteeseen. Niiden selvittämisen kautta tarjoutuu suhteeseen uusia mahdollisuuksia. Kuten myös mahdollisuus harkittuun eropäätökseen.

Ammattitaitoisessa, kunnioittavassa ja inhimillisessä ohjauksessa opit myös uuden tavan keskustella kumppanisi kanssa. Vahvistat puhumisen ja kuuntelemisen taitojasi.

Kun suhde tuntuu erityisen vaikealta, monet kuvaavat kokemustaan puhumalla, että parisuhteessa on solmuja. Suhde on kriisissä. Solmuja parisuhteessa®- menetelmä on Parisuhdekeskus-Katajassa kehitetty toimintamalli suhteen kriisien selvittämiseksi.

Malli perustuu tutkittuun ja toimivaan Luovaan ristiriitojen ratkaisumalliin, jossa käsiteltävää asiaa (parisuhteen solmua) tarkastellaan koko tietoisuutta hyväksi käyttäen. Kumpikin osapuoli miettii ja puhuu asiaan liittyvistä menneistä tapahtumista, tunteistaan, kehon reaktioistaan ja omista tulkinnoistaan, arvoistaan ja tarpeistaan. Vasta tämän jälkeen ryhdytään miettimään sitä tahtooko jatkaa yhdessä vai ei. Ja jos tahtoo jatkaa, millaisessa suhteessa. Lopuksi suunnitellaan ja ideoidaan yhdessä tulevaisuuden konkreettista toimintaa.

Solmuja parisuhteessa -parineuvonnassa tapaatte parina neuvojaa.

Kysy rohkeasti lisää ja tiedustele vapaana olevista tai vapautumassa olevista paikoista.

Tavoitteet

  • ymmärrät, mistä parisuhteen solmu on syntynyt
  • opit käsittelemään sekä yhteiseen menneisyyteen, että nykyisyyteen liittyviä tunteita
  • alat tietää, mitä tahdot parisuhteen jatkon suhteen
  • prosessin jälkeen sinun on helpompi puhua ja kuunnella kumppaniasi sekä ratkoa eteen tulevia ristiriitoja
  • sinun ja kumppanisi keskusteluyhteys

Sisältää 8-12 tapaamiskertaa 90 min/krt.

Kysy vapautuvista parineuvonta paikoista yhteydenottolomakkeella. Yksittäisen ajan pariterapiaan voit varata tästä.

149€/ krt| sis. ALV 24%

tai 2x 699€/ 10 tapaamista (suositus) (maksut 1. ja 5. tapaamisen yhteydessä)

+ omaksi jäävät lukukirjat ja työkirjat yhteensä 50€ sis. alv. 10%.aVaratun ajan peruuttaminen

Varatun ajan voi peruuttaa veloituksetta viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai peruuttamattomasta ajasta veloitamme vastaanottomaksun.

Varatun ajan voi peruuttaa sähköpostitse, puhelimitse tai verkkosivujen yhteydenottolomakkeella.

Asiakkaiden sanomaa

Terapia ja kriisi Slide 1

Tuijan luona hoidoss käynti on hyvin selkeyttävää ja voimaannuttavaa. Olen saanut korvaamatonta apua Tuijalta loppuunpalamiseni hiilloksilta eteenpäin suuntautumiseen...ja matka jatkuu! Tuijan hoito on täynnä vahvistavaa energiaa, rakkautta ja lempeää asioiden mittasuhteiden tutkintaa laajalla näkemyksellä. Tuija on erittäin turvallinen ja luotettava, hän tekee työtään sydämensä suuren lämmön kautta.
Saara

Terapia ja kriisi Slide 2

Hakeuduin vastaanotolle, koska olin väsynyt kaikkeen elämässä; Itseen, työhön, ahdistus, itkuisuus, painon jatkuva nousu, elämän ”puurous”. Koin saamattomuutta, näköalattomuutta, uskonpuutette tulevaisuuteen/osaamiseeni. Lisäksi oli taloudellisia vaikeuksia. Terapian avulla energisyyteni on lisääntynyt. Olen päässyt monen mieltä painaneen asia yli, saanut ne pois murheista. Näen itseni sinä parempana minänä useammin ja minulla on vahvuutta luottaa tulevaisuuteen. Erityisen vaikuttavana koin avoimet analysoivat keskustelut ja positiivisen kannustamisen ja oikeanlaisten kysymysten tekemisen Tuijan taholta sekä asioihin tarttumisen. Terapia-aika oli minulle tosi tärkeää ja antoisaa. Terapeuttina Tuija on helposti lähestyttävä, luotettava, kannustava, positiivinen ja laajasti osaava ammattilainen.
– Päivi, yrittäjä –

Terapia ja kriisi Slide 3

Fyysinen välimatkamme on pitkä, joten tyttären kohdatessa akuutin
kriisin puhelimet olivat kuumana. Tuija tuli avuksi Skypellä. Hänen
kanssaan tytär sai puhua tilanteen aktivoimia tunteita ja menneisyyden pelkoja. Tapahtumien, ihmisten erilaisuuden ja omien tunteiden sanoittaminen ulkopuoliselle aikuiselle oli hänelle uusi ja hyvä kokemus. Itsetuntemus lisääntyi ja toi mielenkiintoa tutkia isoa asiaa: Kuka minä olen? Tuijan apu tuli tarpeeseen myös äidille, sillä huoli alkoi kasvaa liian suureksi. Vaikka äitinä ja tyttärenä keskustelemme joistakin arjen vaikeista tilanteista, välillä äiti on jäävi. Molemmat saimme tukea omaan tilanteeseemme ja eritoten luottamusta tulevaisuuden suhteen.
– äiti ja tytär 24 v. –

Terapia ja kriisi Slide 4

Terapiaprosessista (n. 15krt) sain tosi hyviä keinoja omien rajojen löytämiseen ja pitämiseen sekä oman voiman ja tilan, energian ylläpitämiseen. Itseni ja omien ajatusten hyväksymiseen. Sain tosi paljon hyvää energiaa tapaamisista ja onnistuin löytämään uusia näkökulmia ja puolia itsestäni ja voimavaroistani.

previous arrow
next arrow

Tuija

Minulle on erityisen tärkeätä ihmisten aito, inhimillinen kohtaaminen. Asiakaspalautteet vahvistavat sitä, että pidän työstäni ja teen sitä täydestä sydämestä laittaen itseni ja ammattitaitoni täysillä likoon asiakkaiden tarpeet huomioiden.

Työssäni olen myötätuntoinen, läsnäoleva ja kuunteleva, mutta myös aktiivinen ja haastan asiakkaitani pohtimaan uusia näkökulmia kannustavasti ja arvostavasti. Kanssani rohkenee keskustella asiasta kuin asiasta. Vastaanotollani sekä koulutuksissa huumori saa sopivasti sijansa asioiden selkiytymisen, hyvinvoinnin ja taitojen karttumisen ohessa. Vahvuutenani ja tavoitteenani on luoda haastavissakin tilanteissa toiveikas, lämminhenkinen ja myönteinen ilmapiiri sekä tuoda jokaisen yksilön tai ryhmän potentiaali ja voimavarat näkyväksi.

Parien ja ryhmien kanssa olen tasapuolinen ja huolehdin siitä, että molemmat osapuolet tulevat kuulluiksi. Terapeuttina ja kriistyöntekijänä en toimi tuomarina ja syyllisen hakeminen tai syyllistäminen eivät kuulu työskentelyyn. Sen sijaan ohjaan paria arvostavassa hengessä vaikeissakin haasteissa avoimeen keskusteluun ja autan tarvittaessa asioiden ja tunteiden sanoittamisessa.

Vahvuutenani ja tavoitteenani on luoda haastavissakin tilanteissa toiveikas, lämminhenkinen ja myönteinen ilmapiiri, missä jokaisella on lupa ja rohkeus olla juuri sellaisena kuin on, kasvaa ja kehittyä. Minua on kiitetty paljon myös itsepystyvyysuskon vahvistamisesta ja käytännönläheisyydestä sekä sinnikkyydestä tukea asetettujen tavoitteiden siirtämisestä käytäntöön.

Työtavat

Terapiassa, kriisitukikeskusteluissa ja kriisiparisuhdeneuvonnassa työotteeni valikoituu asiakkaiden tarpeiden lähtökohdista. Erilaiset tilanteet vaativat erityyppistä lähestymistapaa ja osaamisen hyödyntämistä.

Työskentelyssäni painottuvatkin tilanteen ja tarpeen mukaan kriisityön ja traumaattisten tapahtumien kriisien lähestymis- ja työtavat, voimavara- ja ratkaisukeskeinen viitekehys, psykofyysisen-, eli kehopsykoterapian muodon,  NLP:n ja erilaisten oppimisteorioiden hyödyntäminen. Hyödynnän työssäni eri koulutuksista sekä erilaisista vaativista asiakastyön tehtävistä kertynyttä vahvaa vuorovaikutusosaamista haastavissakin tilanteissa. Käytän työssäni myös ohjaavaa ja psykoedukatiivista keskustelua. Työtavat pohjaavat kaikki käymiini  koulutuksiin ja kytkeytyvät näiden teorioihin. 

Työnohjauksessa ja workshopeissa työotteeni on voimavara- ja ratkaisukeskeinen, missä näkyy vahvasti dialogisuus, voimavarojen tunnistaminen ja taitojen tietoinen kehittäminen. Työnohjauksen teoreettinen pohja kytkeytyy ratkaisukeskeisyyden, oppimisteorioiden ja systeemisyyden varaan. Lisäksi hyödynnän työnohjauksessa myös kriisityön-, traumaattisten tapahtumien kriisien-, psykofyysisen psykoterapian- sekä NLP:n käytänteitä teorioineen soveltuvin osin. Työnohjausten rakenne, työtapa ja toteutus suunnitellaan työn ja työntekijän tarpeita vastaaviksi. 

Lue lisää…